slovenski jezik english language

PRIJAVA

Uporabnik:

Geslo:

Ste pozabili geslo?

LABORATORIJ ZA TELEKOMUNIKACIJE


Laboratorij za telekomunikacije (LTFE) je najstarejši laboratorij s področja telekomunikacij v Sloveniji, ki igra vodilno vlogo na področju razvijanja novih izdelkov in sistemov za slovensko industrijo. Laboratorij pomembno vpliva na izobraževanje, raziskave in razvoj s področja telekomunikacijskih sistemov in storitev. Dejavnosti laboratorija vključujejo celo kopico domačih in tujih projektov, ki porajajo uspešne implementacije in publikacije.
 
Raziskovalno delo LTFE pokriva več področij: meritve prometa in prometno teorijo, simulacije preklapljanja in usmerjanju prometa v sintetičnih in realnih omrežjih. Delo je povezano s kakovostjo storitev mehanizmov pri prenosu podatkov, avdio in video prometa preko žičnih in brezžičnih IP omrežij. Varnost v IP in mobilnih sistemih velja za enega izmed pomembnejših področij raziskovanja. Veliko truda je vloženo v raziskovanje možnosti uporabe telekomunikacij in informacijske tehnologije za ljudi s posebnimi potrebami.
 
Razvojno/projektno delo je povezano z razvojem informacijskih tehnoloških sistemov in storitev. Tu lahko najdemo vse ključne telekomunikacijske tehnologije, kot na primer NGN, IP, xDSL, MPLS, ATM, GSM, GPRS, UMTS, in TM, kot tudi XML, in spletne aplikacije. Pomembno področje dela predstavlja načrtovanje in razvijanje signalizacije št. 7, zlitih storitev in večdostopovnih sistemov - portalov, osnovanih na fiksnih, mobilnih, IP in govornih platformah.
 
Pomembno področje raziskav, razvoja in implementacije je uporaba telekomunikacij in informacijskih tehnologij za e-izobraževanje, kjer so dejavnosti LTFE usmerjene k pripravam celovitih rešitev e-izobraževanja (implementacija tehnologij, razvijanje vsebin, piloti, vrednotenje, diseminacija in končno uvajanje), ki ciljnemu okolju omogočajo razvoj, implementacijo in vzdrževanje storitev. LTFE je razvil sistem e-izobraževanja in vrsto večpredstavnostnih e-tečajev. Naše rešitve so vpeljane v okolja velikih slovenskih podjetij, organizacij in ustanov (več). Sodelujemo tudi s slovenskimi in tujimi akademskimi in šolskimi okolji.


Oglejte si tudi:

 •  Sistem E-CHO

 •  Reference

 •  Partnerji

 •  O e-izobraževanju